Tens dubtes? Truca'ns al  93 881 48 45  |  Envia'ns un Whatsapp  606 23 95 52

La tendència de compra d'obra nova s'imposa des de finals del 2020

obra nueva vic osona p

La demanda d’immobles d’obra nova segueix creixent, tot i la crisi aquesta tendència està provocant un transvasament de compradors d’actius de segona mà cap a l’obra nova, donant lloc a nous perfils demandants d’habitatge de nova construcció molt diferents del que estàvem acostumats.

Així ho demostra l’última Estadística Registral Immobiliària del quart trimestre de 2020 reflecteix que la compravenda d’habitatges d’obra nova ha crescut més d’un 4% respecte al mateix període de 2019, i tal com indica aquest organisme la raó és que són la tipologia d’immobles que més s’ajusta a les característiques demandades actualment: excel·lents qualitats; més eficients; immobles més grans amb sensació d’espai; bona il·luminació; zones exteriors; extres com piscines; zones infantils; garatges; trasters…, etc.

Alguns dels nous perfils interessats en habitatges de nova construcció:

  • Compradors que volen desconnectar de la seva feina: el canvi de paradigma en qüestions laboral, el teletreball, ha desencadenat que molts treballadors i treballadores tinguin l’oportunitat de traslladar-se als afores. O, fins i tot, a altres municipis o localitats més allunyades de la seva feina, perquè anar a l'oficina s'ha convertit en una opció més esporàdica, per tant a diferència del que passava abans de la pandèmia, la ubicació de la seva empresa ja no els condiciona a l’hora de triar habitatge. Això els permet optar per un immoble d’obra nova molt més adaptat a les seves necessitats. En aquest podran dur a terme còmodament la seva jornada en remot i desconnectar la resta del dia.
  • Perfil més jove a la recerca del seu primer habitatge: l’obra nova, abans enfocada a un públic més madur i de reposició, ha començat a despertar l’interès de parelles joves que busquen el primer immoble. L’avantatge que ara puguin teletreballar, sumat al fet que aquests actius s’ubiquin en zones en procés de desenvolupament i expansió, ben comunicades, amb serveis i on els preus són més ajustats, estan ajudant al fet que vegin en els habitatges de nova construcció una llar assequible on emprendre una nova etapa de vida i crear una família.
  • Interessats en obra nova perquè no volen passar per un procés de reformes: molts dels nous compradors d’aquest tipus d’actius trien també aquesta opció per evitar el complex procés de fer obres en el seu propi immoble, o en un altre habitatge de segona mà. Fent referència al canvi de paradigma, molts compradors i compradores busquen unes determinades característiques que fins ara no tenien, i les volen de forma immediata, d’aquí que l’obra nova sigui la seva principal opció.
  • Gent gran a la recerca d’enclavaments tranquils i amb zones exteriors segures: aquest grup poblacional ha experimentat durant els últims mesos una situació excepcional que ha limitat enormement el seu temps i aficions fora de la llar. Així, el fet que els actius de nova construcció comptin amb unes qualitats renovades, zones comunes enjardinades i extres com piscines o espais comunitaris per fer exercici, els està portant a valorar seriosament la seva adquisició. A més a més, cal afegir que la gran majoria estiguin situats en zones més tranquil·les, amb menor densitat de població i amb més accés a enclavaments naturals.
  • Immobles d’obra nova per a demandants de segones residències: treballar des de casa, també està provocant que les segones residències siguin considerades bones opcions per passar gran part de l’any. I no només durant els caps de setmana o en vacances. Aquest canvi de percepció ha provocat que el criteri a l’hora de triar aquests immobles sigui molt més exigent. Ampliant el focus als actius de nova construcció gràcies a les excel·lents oportunitats que presenta ara aquest mercat en zones de costa per exemple.
  • Més inversors particulars en obra nova: el sector immobiliari sempre ha demostrat ser una excel·lent via d’inversió; i tot i que aquesta recerca de rendibilitat sempre ha anat molt lligada a la segona mà, ara, amb el creixement de la demanda d’obra nova i de lloguer, l’inversor particular està veient aquest mercat com una bona oportunitat per obtenir beneficis. Les millors zones per invertir seran els barris amb preus assequibles. Amb gran demanda de lloguer i bones comunicacions i serveis; és a dir; centres de negocis; zones universitàries; perifèria i ciutats dormitori.

area residencial vic osona

Aquest 2021 i possiblement part del 2022 encara seran anys incerts, i l'evolució de les tendències del sector immobiliari depenen de la capacitat de recuperar l'estil de vida que gaudíem abans de la pandèmia de la Covid-19, aquests canvis en les tendències de compra d'obra nova que s'han produït en 2020 xoquen amb la creixent tendència global a la concentració en grans ciutats que s'havia produït abans de l'esclat de la pandèmia, per això, el que quedi establert com a nova normalitat determinarà quina de les dues tendències s'imposa, i quines són les regles de compra en el sector immobiliari.