Tens dubtes? Truca'ns al  93 881 48 45  |  Envia'ns un Whatsapp  606 23 95 52

Què son les cases sostenibles o Passivhaus?

 què es una casa sostenible o passivhause

Son habitatges construïts amb l’objectiu d’aconseguir uns alts nivells de confort a l’interior mantenint un consum exegètic molt baix, per contribuir així a un important estalvi a la factura energètica i en la conservació del medi ambient gràcies a la baixa emissió de CO2.

Les cases passives estan basades en uns criteris de disseny que permeten aprofitat l’energia i la llum natural durant l’hivern i minimitzar la incidència solar durant l’estiu. Per aconseguir un certificat oficial Passivhaus, el consum màxim d’energia primària per calefacció, refrigeració, agua calenta sanitària (ACS) y electricitat no ha de superar els 120kWh/m2 any.

Els edificis passius compleixen 5 requisits imprescindibles:

1. Excel·lent aïllament tèrmic.

Aquí entra en joc la envoltant de la casa, en què les parets exteriors, la coberta i la solera han de tenir una baixa transmitància tèrmica.

En el cas de les cases de Vilardau, l’aïllament tèrmic ho aconsegueixen de la següent manera:

Coberta: formada per (de interior a exterior) acabat interior amb fusta tipus tri capa acabat vist, rastell d'instal·lacions, barrera de vapor, panells de tancament amb  24cm de aïllament tèrmic, panel OSB, làmina impermeable transpirable, rastells i acabat exteriorment amb xapa metàl·lica.

Façanes exteriors: formades per (de interior a exterior) placa de pladur, rastell de 5 cm de cambra d'instal·lacions, panells de tancament amb  15cm de aïllament tèrmic, panel OSB, lamina impermeable transpirable, rastells i acabat exteriorment amb façana ventilada amb compacte 8 mm, combinada amb IROKO tropical vernís natural a l'aigua o tarima tecnològica imitació IROKO (a escollir per el client).

Revestiments interiors: parets estructurals i sostres, es combina l'acabat amb Pladur (doble placa amb aïllant) i fusta tipus tri capa acabat vist (segons detall de plànols). Els envans també amb entramat lleuger amb una estructura d'entramat lleuger de 9 cm de gruix, amb aïllant de llana de roca interior i amb placa de OSB i acabat amb Pladur.

2. Finestres i portes d’altes prestacions.

La fusteria utilitzada tenen molt baixa transmitància tèrmica i les finestres són de doble o triple vidre combinades amb fusteries d'altes prestacions tèrmiques.

La memòria tècnica de la promoció en actiu de les 4 cases de les Guilleries ens diu que:

Fusteria exterior: de fusta laminada amb tractament per exteriors lacada color gris fosc al aigua i persianes elèctriques enrotllable d'alumini del mateix color. Vidre laminat amb cambra d'aire 3+3-16-4mm.... porta de garatge seccional automàtica de panel sandvitx de PVC.

Porta d'entrada: formada per marc superior fix de vidre + porta d'entrada principal mixta, exterior revestida amb el mateix acabat de façana (iroko), lacada blanca interior, amb pany de 3 punts de seguretat amb tirador d'acer lacat mateix color gris fosc que la resta de fusteria.

Fusteria interior: porta bloc lacada blanca (model a escollir), porta d'accés al garatge  EI2-45.

 

requisits casa sostenible

3. Absència de ponts tèrmics.

Els ponts tèrmics són aquells punts de l'envoltant d'una casa que es debiliten a causa d'un canvi de la seva composició o a la trobada de diferents plans o elements constructius. Un correcte plantejament dels edificis i cases construïts sota els estàndards de Passivhaus permet eliminar els ponts tèrmics i així, eliminar les pèrdues d'energia. El disseny de la casa per tant, garanteix la formació de condensacions i floridures superficials.

4. Ventilació mecànica amb recuperació de calor.

Aquest requisit és el que garanteix la qualitat de l'aire interior de les cases certificades Passivhaus. L'estanquitat dels edificis busca també una major eficiència energètica, en aquest cas mitjançant la minimització de les infiltracions d'aire no desitjades.

La funció primordial d'aquest tipus de ventilació és assegurar la qualitat higiènica dels espais interiors i garantir l'extracció d'agents que poden ser nocius per al cos humà o l'edifici com CO2 i altres gasos nocius com el radó, vapor d'aigua, components orgànics volàtils (COV) i olors de l'activitat humana.

Per tant, una casa sostenible té una instal·lació similar als xalets de Viladrau:

Renovació d'aire: instal·lació de renovació d'aire amb sistema de doble flux amb recuperador de calor incorporant una bateria al sistema, que garanteix el retorn del aire exterior pràcticament a la mateixa temperatura del interior, aconseguint una alta eficiència energètica.

Calefacció: climatització i calefacció amb aerotèrmica, amb 2 SPLITS, un a la sala principal, cuina menjador estar i una segona a la zona d'habitacions.

5. Estanquitat de l'aire.

En una construcció Passivhaus, l'envoltant ha de ser el més estanca possible aconseguint que no hi hagi corrents d'aire entre finestres i que el sistema de ventilació mecànica sigui més eficient.

En una construcció convencional és molt comú que es donin corrents d'aire a través de les finestres, de les portes, i de qualsevol altre buit de l'habitatge. Això es produeix perquè l'habitatge no és hermètic.

L'estanqueïtat d'un habitatge només porta beneficis per als habitants de la mateixa perquè prevé problemes d'humitat, augmenta l'eficiència energètica, millora aïllament acústic, millora el confort interior i crea un ambient saludable.

Si vols saber més, no dubtis en consultar-nos.