Tens dubtes? Truca'ns al  93 881 48 45  |  Envia'ns un Whatsapp  606 23 95 52

Habitatges sense barreres a Vic

sensebarreresLes persones amb discapacitats físiques o mobilitat reduïda es troben sovint amb obstacles que els impedeixen disposar d’una vida de qualitat, tant fora com dins de casa.

Per llei, com a mínim un 4% dels habitatges totals previstos en els programes anuals de promoció pública hauran de reservar-se per persones amb discapacitat. Això significa que s’inclouen elements tals com rampes o ascensors que faciliten l’accessibilitat i permeten tenir una qualitat de vida adient.

En altres molts casos la casa de propietat ha se ser adaptada per incloure tals elements, malgrat que hi ha habitatges particulars molt antics i que no poden ser reformats per ser adaptats a persones amb mobilitat reduïda, la majoria d’habitatges, l’adaptació és possible.  Pero abans d’iniciar una reforma d’adaptació d’un habitatge per discapacitats, s’han de tenir en compte les necessitats específiques de cada individu.

Com reformar una casa per fer-la sense barreres?

L’avaluació de les necessitats de qui hi ha de viure és un dels aspectes essencials abans de realitzar una reforma per l’adaptació de l’habitatge de discapacitats. El nivell de discapacitat de cada individu determinarà una sèrie d’elements imprescindibles: no és el mateix un discapacitat en cadira de rodes que un discapacitat visual. A més, si es tracta d’una discapacitat gradual, és necessari tenir-ho en compte per realitzar els canvis pertinents a llarg termini. D’aquesta manera, no tindrem que realitzar més obra en els anys següents.

Una vegada sapiguem quines són les necessitats de la persona en concret, haurem de consultar amb un expert les solucions, ja que cada habitatge o edifici té unes característiques determinades.

El millor és recórrer a una assessoria en la que es puguin determinar les solucions abans d’iniciar el projecte, ja que cada cas és únic i només els professionals sabran adaptar l’habitatge en les millors condicions. No només es tracta de tirar a terra tàbics, s’han de tenir en compte una gran quantitat de detalls.

Una vegada consultades les adaptacions, s’ha de tenir en compte la possibilitat d’haver de reformar àrees comunes o els accessos als edificis en cas de necessitar-ho. Això està regulat per llei, per tant, s’hauran de consultar amb anterioritat els permisos o llicències necessaris per a cada cas concret.

Elements principals a modificar per aconseguir un habitatge adaptat:

Els  aspectes més importants a tenir en compte a l’hora de finalitzar una reforma per l’adaptació de l’habitatge per persones amb discapacitat física són els següents:

  • Els habitatges amb escala suposen un obstacle més que evident per a les persones amb discapacitat. Les solucions solen ser incorporar un ascensor o una cadira salva-escales.
  • La distribució de l’espai ha de ser plantejada de manera que s’eliminin les compartimentacions i les barreres arquitectòniques o com a mínim, que es mantingui un espai adaptat a les necessitats de la persona. Les cases diàfanes solen ser l’opció més adient per garantir una correcta mobilitat.
  • Els passadissos hauran de tenir una amplada mínima de 110 centímetres. Per la seva banda, les entrades hauran de complir els 90 centímetres d’amplada i si es possible, amb portes corredores. Els punts de gir, per la seva banda, hauran de tenir 1,20 metres de diàmetre. En general, aquestes mesures proporcionaran mobilitat a les persones amb discapacitat.
  • En el cas dels banys, hauran de disposar d’una dutxa a ras de terra i mantenir una sèrie de mesures de seguretat per evitar o impedir accidents.
  • El mateix passaria amb les cuines, que han de tenir una alçada adient en el que ajudaria a l’adaptació de l’habitatge per persones amb discapacitat, a més de comptar amb sistemes de seguretat com els detectors de fum.

Cases adaptades a Vic

En el nostre catàleg d’immobles tenim en venda algunes cases que han sigut reformades per a persones amb mobilitat reduïda. Totes son a Vic, amb excel·lent estat de conservació i a punt per entrar-hi a viure. En les següents imatges trobaràs els últims immobles publicats que son adaptats per a persones amb cadira de rodes.

Per consultar immobles en lloguer, si us plau, consulteu-nos o veniu a trobar-nos al nou local -sense barreres arquitectòniques- de la plaça de la Sardana de Vic.